Airco : koeling, verwarming en ontvochtiging

Met een lucht/lucht warmtepomp (in de volksmond een airco installatie) kan je ruimtes op een duurzame manier koelen, verwarmen en ontvochtigen.

Het systeem bestaat uit een buitenunit en een binnenunit. Er is geen afgiftesysteem zoals vloerverwarming, radiatoren of convectoren nodig.

De buitenunit onttrekt warmte uit de buitenlucht. Dit onderdeel kan tegen een muur, op een plat dak of op de grond bevestigd worden.

De binnenunit verdeelt de warme of koude lucht in de ruimte. Dit onderdeel kan tegen een wand, op de vloer of tegen het plafond bevestigd worden.

Bij een multi-split toestel kan je meerdere binnenunits op één buitenunit aansluiten. Een monoblok toestel is dan weer interessant als je maar 1 ruimte wenst aan te sturen.

Installatietechniek Verschueren maakt bewust de keuze om enkel toestellen van hoogwaardige fabrikanten te installeren. Hierdoor beschermen wij onze high-level service en afwerk doelstellingen.

Ons team beschikt over de nodige certificaten die nodig zijn om koeltechnische handelingen uit te voeren, dit sluit naadloos aan op onze service naar residentiële en industriële klanten.